De toerist

Fietsen is een aangename manier om buiten te bewegen. “Fietsen is romantisch”, las ik zelfs op de website van John Hendrix Rijwielhandel. Dit citaat wordt toegeschreven aan Tom Egberts, maar fietsen is nog zo veel meer. Zo is fietsen een snellere manier om van B naar A te komen dan te voet, dus ik liet mijn banden vervangen. Wanneer je terug moet lopen voelt het als veel verder.

Eerder kocht ik al een Blokker Food Container van een halve liter. Niet dat ik nou zo veel warm eet tijdens het fietsen, maar je kunt er wel een soepje in warm houden, of koffie. Mijn keuze werd vooral bepaald door de grotere opening aan de bovenkant. Je krijgt deze thermoskan gemakkelijker schoon. In de afsluitdop zit een opvouwbare lepel en de onderkant van de dop is een spiegel. Daarmee kun je bijvoorbeeld controleren of er tomatensoep op je kraag zit, want het lepeltje is voor geduldige mensen.

En dan ga ik een stukje fietsen. Mijn nieuwe standaard stel ik onderweg nog even bij. Ik zou onderweg ook een bakje ijs kunnen kopen in de supermarkt, of een lekkere huzarensalade. Want ik heb een lepel. Koffie met slagroomgebak zou een optie zijn.