Ook een sluis verdient een mening

Ik hoor in het voorbijgaan een moeder verontschuldigend lachend tegen haar kind zeggen: “Ik weet zelf eigenlijk ook niet wat dat bord betekent.”

Die verkeersborden regelen de voorrang voor fietsers bij sluis Hintham. Dat wordt dus niet geregeld door de bruglichten, die soms voor verkeerslichten worden aangezien. Dat zijn waarschuwingslichten voor het dichtgaan van de slagboom als de sluisdeuren open gaan. Er klinkt ook een bel en als fietser kies je dan de andere sluisdeur.

Rijkswaterstaat maakt ook wel eens een vergissing. Dan plaatsen ze een nieuw officieel bord, drie meter voor het provisorisch afgeplakte oude officiële bord. Waarschijnlijk was het telefoonnummer van de bediencentrale in Maasbracht te populair.

Inmiddels is het via Google Maps mogelijk een recensie te geven over de sluis bij Hintham. Zo las ik het bericht van iemand die ontevreden was over de lange wachttijd. Hij of zij ging voortaan ergens anders heen.

Dat moet een fikse klap zijn voor Rijkswaterstaat. Was het een schipper die misschien gaat kiezen voor een sluis in een concurrerend kanaal? Of was het een onnozele fietser die voortaan kiest voor een brug?

Voor je het weet ben je al je klanten kwijt en dan kun je de sluis wel sluiten.